≡ Menu

Tare de tot: mai este WordPress o platforma optimizata automat pentru blogging?

optimizare blog wordpressPlatforma WordPress este una extraordinara, find indicata pentru crearea unui blog. Faptul ca procesul este unul extrem de simplificat, iar utilizarea ulterioara este simpla, arata ca poate fi o prima optiune.

Pluginurile si temele gratuite se pot selecta, gasindu-se la tot pasul, motiv pentru care poate fi declarat softul nr.1 pe acest segment. A fost si inca mai este platforma pentru blogging, trend care se va mentine in continuare.

Structura interna, centrata si in jurul tagurilor si categoriilor a fost vazuta foarte bine de Google o buna perioada de timp. Dupa lansarea algoritmului Panda, lucrurile au luat-o pe o panta descendenta datorita penalitatilor date de continutul duplicat.

O prima explicatie ar fi aceea ca tagurile, indexate in Google fac trimitere la o pagina deja indexata. Deci, continut duplicat. De asemenea, exista si probleme date de paginare sau chiar de categorii. Unele probleme sunt vizibile mai usor, iar altele mai greu.

Oricum, se poate vedea lesne ca inainte de a scrie pe un blog, acesta trebuie setat foarte bine. Un singur lucru daca nu este luat in seama, poate conduce la o diminuare a traficului au chiar la probleme mai mari.

Legat de optimizarea site-ului, trebuie mentionat ca orice tutorial de pe net este bun, insa acesta necesita pliere pe necesitatile actuale. Spre exemplu daca vi se spune ca tagurile si categoriile nu ar trebui indexate pentru a nu fi afectati de Panda, ar trebui sa vedeti cum si in ce fel veti utiliza acestea doua optiuni si mai ales, cum se poate evita duplicate content.

Toata aceasta insiruire logica arata ca regulile jocului s-au schimbat, iar setarile implicite nu sunt intotdeauna cele mai bune, ca alta data. In timpurile actuale, este necesara munca de documentare, ce va poate asigura optimizarea corecta a site-ului.

Luand in balanta cele doua aspecte, singura concluzie este ca munca pe blog sau site nu este un lucru usor. Rezultatele frumoase s-au obtinut intotdeauna prin multa munca.

0 comments… add one

Leave a Comment