≡ Menu

Sunt la mare cautare locurile de munca din Marea Britanie

locuri de munca in marea britanieDesi este pare greu, se pot gasi locuri de munca in strainatate fara probleme. Astfel, Marea Britanie ofera locuri de munca pentru multa lume, oferta fiind foarte generoasa.

Legat de acest subiect, foarte multi romani plecati in Italia si Spania s-au repliat in Anglia. Aici, din cate se pare, locurile de munca sunt in numar suficient si platite bine. Sigur, lira valoreaza destul de mult, astfel ca un salariu obisnuit din Marea Britanie este de cel putin 7 sau 8 ori mai mare fata de un salariu bun de la noi.

Totusi, locuri de munca remunerate bine se gasesc si in alte tari, avand in vedere ca vesticilor nu le prieste munca de jos, tot timpul va fi nevoie de cineva care sa le faca munca grea. In acest moment, sunt intelegeri bilaterale pentru angajarea de lucratori romani pentru o activitate cu durata determinata in mai multe tari.

Acest lucru inseamna ca este nevoie de romani in fiecare tara in care nivelul de trai si bunastarea au ajuns la un nivel in care muncile de jos sunt date saracilor din Est : romani, bulgari, albanezi,etc. Spre exemplu, angajatorii accepta in agricultura persoane din Romania, in special femei, pentru ca majoritatea femeilor de la tara sunt extrem de muncitoare si serioase.

Si ca sa facem o mica pauza, poti sa consulta si proverbe despre munca.

Insa, atractia banului castigat usor determina anumite persoane sa ia cai gresite si sa apara la stiro, stirbind imaginea unei tari asa de mult incercata de istorie. Migratia fortei de munca a determinat in ziua de astazi, sa avem miloane de oameni la munca in strainatate, din simplul motiv ca peste granita, munca este retribuita corespunzator.

In conditiile in care salariul minim net este destul de mic si cursul valutar sare in aer, cum poti sa traiesti o viata decenta?  Sa mananci, sa iti cresti copii, sa le dai o educatie corespunzatoare ? In ziua de astazi, din pacate, in Romania exista oameni, muncitori care traiesc foarte greu, in conditiile in care munca nu le este apreciata corespunzator.

0 comments… add one

Leave a Comment