≡ Menu

Se pot culege plante medicinale in aceasta perioada la o plimbare prin natura

ceai din plante medicinaleDat fiind faptul ca multe plante medicinale infloresc in aceasta perioada, puteti alege sa le culegeti chiar voi. Alternativa la indemana multora este doar la magazin, insa o plimbare in natura poate sa va redea voia buna, dar si sa va poarte in apropierea unor plante medicinale.

Este foarte important sa le cunoasteti si sa va documentati bine inainte, pentru ca nu trebuie sa faceti confuzii. In acest moment, se gasesc pe dealuri si in anumite zone verzi, urmatoarele plante medicinale: sunatoare, coada soricelului, sanziene dar si tintaura. Culese corespunzator si uscate intr-o incapare aerisita, acesta pot fi bune remedii sau adjuvante pentru diverse afectiuni si nu numai.

Pe langa faptul ca veti culege plante, ce vor fi utilizate la prepararea unui ceai sanatos, va veti bucura si de linistea din natura. Dupa o saptamana in care ati depus un efort considerabil, iesirea in natura poate fi un bun prilej ca sa va incarcati bateriile.

Pasul de care trebuie sa tineti cont este acela de a usca si pastra in conditii optime plantele culese, avand garantia ca puteti sa va bucurati de savoarea unui ceai bun la primele ore ale zilei.
Atunci cand va veti invita prietenii la un ceai sanatos, veti putea sa va laudati:”au fost culese de mine”. 🙂

0 comments… add one

Leave a Comment