≡ Menu

Sa verificam daca linkurile vechi mai sunt valide

verificare linkuriRecent, am facut cateva schimbari la o serie de articole mai vechi, acest lucru implicand chiar si stergerea unora. Mi-am pus problema verificarii linkurilor interne, lucru destul de greu de gestionat.

Teoretic, totul este simplu: faci modificarile si nu ai treaba. Realitatea este un pic diferita, mai ales cand ai de a face cu volume mari de date. Aici intervine un plugin extrem de folositor, ce se numeste Broken link checker, care face o treaba buna. Acesta se instaleaza pur si simplu, si dupa un timp iti va furniza toate datele.

Acum 6 sau 7 ani, cand comentariile cu link erau in mare voga, utilizarea acestui plugin era absolut necesara. Sa va explic de ce: linkurile comentatorilor chiar daca erau setate din start nofollow, puteau conduce dupa un timp la site-uri care nu mai existau. Ori, in lipsa unei verificari atente, linkurile nu erau scrise corespunzator, ceea ce conduceau in mod invariabil catre o pagina 404. De aici si un set de ceva probleme.

In noua era, cand linkurile interne conteaza foarte mult, utilizarea acestui tool devine o necesitate. Pe langa acesta, un alt modul care sa redirectioneze paginile cu erori ar fi extrem de indicata.

0 comments… add one

Leave a Comment