≡ Menu

S-au mutat vizitatorii de pe bloguri in zona de socializare

evolutia blogurilorPrin anul 2007 era in mare voga sa iti faci blog. Diversele reportaje difuzate pe la TV, care aratau diverse persoane ce castigau bani frumosi din acest segment, au avut un ecou destul de mare. Toata lumea era inscrisa in directoarele de pe net, la sectiunea Blog, iar traficul si comentariile de la articole erau un motiv de mandrie pentru multi.

Anii au trecut si iata ca, in 2017, aceasta zona este mult mai rasfirata, poate chiar inexistenta. Cu exceptia catorva nume deja cunoscute, in care se mai pastreaza vechea linie, blogurile si-au pierdut din avant, iar vizitatorii si comentatorii au migrat spre paginile virtuale ale site-urilor de socializare.

Un rol in acest fenomen l-au avut si diversii algoritmi ce au dus in derizoriu munca unora, fiind afectate multe bloguri, ce au ramas fara trafic. In lipsa traficului, veniturile au ajuns la zero, astfel ca multi dintre bloggeri au ajuns sa renunte pur si simplu. Unii au ales poate proiecte din mediul virtual mult mai nistate, iar altii s-au mutat pe site-urile de socializare.

Una peste alta, comunitatile formate pe bloguri s-au risipit. Din acest punct de vedere, consider ca acest fenomen este, in ansamblu, o pierdere destul de importanta. Si daca este sa discutam despre segmentul bloguri, cred totusi ca cei pasionati vor continua sa scrie, chiar si pe o platforma gratuita. Am intalnit multe articole mai vechi, unele dintre ele foarte reusite, insa blogul cu pricina nu a mai fost actualizat. Daca ar fi sa facem poate o statistica, din vechile site-uri, 90 la suta au cam disparut. Poate ca o revigorare si o simbioza cu socializarea arhi-cunoscuta ar fi mult mai potrivita.

0 comments… add one

Leave a Comment