≡ Menu

Real: socializarea poate sa apropie dar si sa tina departe oamenii

Cand spunem socializare, ne referim la zona virtuala a discutiilor dintre oameni. Este foarte clar ca acest segment a luat un mare avant in ultima perioada, tinerii fiind aceia care au cea mai mare legatura cu acest segment de internet.

A avea un cont pe Facebook, Twitter sau Google plus este un lucru bun. Sensul este acela ca se poate intra intr-o discutie virtuala, se pot gasi prieteni mai vechi. Si, cum nu se platesc bani decat pentru conexiunea la net, este mai mult decat clar ca un punct important il reprezinta comunicarea.

Divertismentul nu este nici el uitat, iar fazele de tot rasul tin topul aprecierilor, de obicei. O poanta buna, o imagine hazlie sau o stire de actualitate sunt lucruri care tin comunitatea mai aproape.

Pe langa plusurile enumerate, ar fi totusi si un minus. Si acesta nu este dat de site-urile in sine, cat de comportamentul utilizatorilor. Pot fi vazute tot mai des un grup de tineri, care stand la masa prefera sa stea pe site-uri de socializare, in loc sa poarte o discutie frumoasa. Aici, lucrurile arata ca tehnologia apropie oamenii, insa ii si indeparteaza.

Desi par lucruri antagonice, iata ca totusi se intampla astfel de lucruri. Apropierea dintre persoane este mai mult virtuala si mai putin personala, face to face. Orice lucru, are un anumit rol, care daca nu este utilizat asa cum trebuie, ajunge sa devina un fel de obsesie.

Ar fi interesanta o statistica legata de numarul de accesari al contului de socializare la nivelul unei intregi zile. Sau ar mai trebui sa aflam, tot statistic, despre cat timp se petrece intr-o zi intr-o astfel de zona. Am afla, cred eu, lucruri interesante. Sa fie socializarea virtuala un lucru negativ sau pozitiv?

0 comments… add one

Leave a Comment