≡ Menu

Special pentru voi: proverbe, citate despre casatorie frumoase si interesante

vorbe intelepte despre casatorieProverbe si citate despre casatorie:

1. Burlacii ar trebui sa plateasca un impozit mai mare; nu este corect ca unii barbati sa fie mai fericiti decat altii. (Oscar Wilde)

2. Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu. (Max Kauffman)

3. Casnicia este o comunitate compusa dintr-un stapan, o stapana si doi sclavi. In total doua persoane.(Ambrose Bierce)

4. Casatoria in prima luna este de miere iar in urmatoarea de absint. (Voltaire)

5. Trebuie sa alegi ca sotie pe femeia pe care ai alege-o ca prieten daca ar fi barbat. (Joseph Joubert)

6. Dragostea este oarba, dar casatoria indreapta acest defect. (Proverb normand)

7. Femeilor ce se casatoresc cu cel iubit nu le este greu sa fie virtuoase. (Balzac)

Cu ceva vreme in urma va aratasem cateva proverbe despre prietenie, care sa fie citite cu atentie. Dupa cum se stie, inainte de casatorie, un barbat si o femeie trebuie sa fie mai intai prieteni, iubiti si mai apoi are loc pasul cel mai important: mariajul.

Cei care au ales sa faca acest important pas, pot citi: 12 texte urari de nunta, idei pentru discurs.

8. Nu te casatori pentru bani, poti gasi de imprumut mai avantajos. (Proverb scotian)

9. Barbatul suporta casnicia din dragoste pentru nevasta. Nevasta suporta barbatul din dragoste pentru casnicie. (Gabriel Laub)

10. Cat despre casatorie sau celibat, lasa un barbat sa aleaga ce cale isi doreste, pentru ca in ambele cazuri el se va cai. (Socrate)

12. Daca numai casatoria intemeiata pe dragoste este morala, ea ramane moralaƒ numai in cazul in care dragostea continua sa existe. (Friedrich Engels)

13. Cea mai fericita sotie nu este cea casatorita cu cel mai bun barbat, ci aceea care face din barbatul ei, sa fie cel mai bun sot.(Andre Maurois)

14. Barbatii se casatoresc fiindca sunt obositi, femeile fiindca sunt curioase. Si unii si altii sunt dezamagiti. (Oscar Wilde)

15. Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filozof. (Socrate)

0 comments… add one

Leave a Comment