≡ Menu

Pentru vizitatori: sitemap in versiunea html, o experienta web faina

creeare harta siteDupa ce un site creste si incepe sa adune mai multe articole, se poate pune si problema pastrarii unui vizitator cat mai mult pe site. Una dintre metodele des utilizate este aceea a creearii unui sitemap, adica a unei harti a site-ului, ce poate ajuta in cautarea unor subiecte de interes.

Aceasta este doar una dintre metode, se mai pot aminti si:

– afisarea unor posturi relationate; acest lucru se poate face fie manual, prin linkuri interne, fie automat, cu pluginuri dedicate;

afisarea unor taguri sau categorii relevante, pentru ca un cititor sa gaseasca si alte lucruri pentru a avea o experienta web interesanta pe site;

– creearea unei casete de cautare;

–  tot in aceasta categorie, se pot adauga paginile de socializare atasate site-ului, care iti poate fideliza vizitatorii.

Legata de creearea unui sitemap, acest lucru nu ar trebui sa puna prea mari probleme, din moment ce se gasesc o multime de pluginuri. In consecinta, se ia un plugin ce face o harta html a site-ului, se urmeaza instructiunile si se afiseaza.

La inceput, cand site-ul este mic, lucrurile se gasesc cu usurinta, insa cand ai 1000 de articole publicate, deja totul poate deveni greu de urmarit. Toate implementarile, plecand de la articole faine, trebuie sa aiba un singur scop: fidelizarea cititorilor. Ce alte metode mai cunoasteti?

0 comments… add one

Leave a Comment