≡ Menu

Optiuni: masina noua sau second hand, ca tot e piata plina

In aceasta perioada, oferta de masini este foarte mare: fie ca este vorba de modele noi sau second-hand, gama de optiuni este foarte larga. Sumele de la care se poate cumpara o masina noua, precum Dacia Logan, pleaca de la 6750 euro, ceea ce este un pret bun, pentru o masina noua.

Alte variante pana in 10000 de euro, ar mai fi: Dacia Sandero, ce pleaca de la 6950 euro sau Skoda Fabia cu preturi de la 9000 de euro. Cu preturi putin peste valoarea de 10000 de euro, se pot gasi o gama variata de modele precum: Opel Corsa sau Ford Fiesta. Oricum, aceste preturi sunt de pornire, iar orice alte optiuni vor mari pretul masinii.

Unul dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca este aerul conditionat. Altele precum: vopsea metalizata sau geamuri electrice sunt si ele de dorit, insa nu in mod obligatoriu.

Pentru masinile second-hand preturile sunt vizibil mai mici, gama de masini ce se pot cumpara cu 6000 de euro fiind substantial mai mare. Gasim in aceste preturi si masini de 5 ani, insa cu un rulaj peste 100.000 de km. Unele modele pot avea cu mult mai multi km, insa cu putina atentie, cred ca se poate gasi o masina buna.

Pe langa bugetul de achizitie, mai trebuie avuta in vedere si schimbarea distributiei, a bateriei si a cauciucurilor. In plus, o revizie tehnica generala este necesara, cand se pot verifica multe lucruri. Pentru acest lucru, trebuie puse deoparte cel putin 700 de euro. Plus ca inscrierea mai costa si ea ceva, nu foarte mult, acum ca tot s-a scos taxa de prima inmatriculare.

Ambele variante: achizitia second-hand, cat si noua pot fi optiuni bune pentru cei care isi doresc o masina, dar totul depinde de buget. Bani mai multi egal masina noua, iar bani mai putini egal masina second-hand. Aveti atatea modele din care trebuie doar sa va alegeti ceea ce va place!

0 comments… add one

Leave a Comment