≡ Menu

Optimizarea blogului este absolut necesara in aceste zile

optimizare blogProblema optimizarii blogului este una de actualitate, articole kilometrice fiind destule de citit. Fiecare posesor de site incearca sa ajunga la un trafic multumitor, iar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa citeasca foarte mult.

In limba engleza se gasesc o multime de articole, insa problemele adevarate au rezolvarile pe forumuri. Una dintre optimizarile de baza este acela de a ajuta cititorul sa navigheze usor printre sectiunile site-ului. In acest caz intervin cativa pasi precum: alegerea unei teme frumoase, setarea unui meniu, dar si creearea unei harti in format html.

In cazul in care cineva doreste sa mai vada si alte sectiuni, poate consulta fie meniul, fie harta site-ului, care il pot indruma sa caute lucrurile necesare. Sigur, lucrurile se pot organiza si in alt mod, prin setarea unei pagini statice, ce va face trimitere catre categoriile sau tagurile integrate in site. Si acest mod de organizare este bun, pentru ca vizitatorul este ghidat catre sectiunea dorita.

Tare de tot: mai este WordPress o platforma optimizata automat pentru blogging?

Cand vine vorba despre optimizare, o interfata grafica frumoasa poate fideliza cititorul. Degeaba ai scris te miri ce subiecte, daca fontul si marimea scrisului nu este cea potrivita. Tema aleasa trebue sa fie de tipul responsive, pentru ca cel putin jumatate din vizitatori folosesc un device mobil precum smartphone-ul.

Lucrurile devin din ce in ce mai complicate, iar combinatia cu algoritmii noi este destul de greu de digerat. Cu toate aceste lucruri, datele publicate, precum si setarile alese trebuie sa fie doar cele mai bune. Deja, alegerea unei teme a devenit un lucru destul de greu de facut, mai ales ca trebuie sa tii cont si de faptul ca linkurile din footer nu prea isi mai au rostul. In acest moment, un link catre o adresa, fie si ea de renume, ar putea sa fie problematica cu atatia algoritmi.

Fiecare setare trebuie bine gandita, iar documentarea de dinainte este esentiala. Optimizarea unui blog este un proces continuu, care trebuie sa tina pasul cu modificarile algoritmilor.

0 comments… add one

Leave a Comment