≡ Menu

Pentru optimizarea blogului este bine sa ai un modul de redirectare

redirectare-optimizarePosesorii de bloguri intalnesc tot soiul de situatii in care trebuie facuta o optimizare si o rezolvare cat mai rapida a erorilor, lucru ce ne duce cu ideea la un plugin de redirectare. Au fost cazuri cand a trebuit schimbata structura de linking a unui site, astfel ca este posibil, ca pe undeva sa mai ramana o redirectare de tipul 302. Sau, in anumite cazuri, s-a schimbat linkul articolului, indexat anterior in motorul de cautare. Si situatia in care articole mai vechi au fost sterse din diverse motive, dar care au fost indexate, trebuie sa fie rezolvata cat mai rapid.

Deci, sunt tot soiul de situatii ce pot genera erori. Din fericire, multe dintre ele sunt vizibile si in Webmaster tools-ul de la Google, un semnal clar ca acestea ar trebui remediate. Primul semnal fiind tras, trebuie purces la remedierea situatiei.

Solutia cea mai simpla cand vine vorba de erori este aceea a instalarii unui plugin de redirect, care sa faca toata munca grea. O prima procedura de optimizare a blogului este aceea a identificarii si eliminarii erorilor din Webmaster tools, ce pot da probleme legate de indexare. Odata eliminate aceste probleme, sansele ca traficul sa o ia pe o panta ascendenta cresc.

Nu cred ca indicarea unui anumit modul de redirectare prezinta mare importanta; va puteti alege unul care are multe review-uri pozitive si pe care il puteti testa si voi. Cand vine vorba de erori si de indexare, lucrurile trebuie sa fie foarte clare: cu cat mai putine, cu atat mai bine.

In general, este bine sa avem instalate un minim de module, pentru a nu influenta buna functionare a blogului. Analizand diversele probleme, este mai mult decat clar ca trebuie luate masuri cat mai urgente cand vine vorba de erori.

Vizita in contul de Webmaster tools trebuie sa devina o obisnuinta, pentru ca acesta este locul in care ni se spune ce anume trebuie sa remediem. Pe langa problema enumerata mai sus apar si multe altele, care necesita o rezolvare aparte. Documentarea in cazul fiecarei erori trebuie sa fie la ordinea zilei, pentru ca numai in acest fel putem sa ne situam pe o panta ascendenta, din punct de vedere al traficului.

0 comments… add one

Leave a Comment