≡ Menu

O realitate: SEO nu mai este ce a fost sau cum a fost ridicata stacheta calitatii

SEO nu presupune doar creearea unui site, ci inseamna in primul rand continut. Argumentele sunt sustinute de algoritmii rulati de Google in ultimii ani ce au filtrat foarte mult continutul si indexarea site-urilor.

Multi au auzit ca se fac bani din bloguri, motiv pentru care au si creeat unul. Dupa publicarea unor articole mai mult sau mai putin interesante, constata ca traficul mult visat cam lipseste.

De ce? Raspunsul imediat este ca Google a ridicat stacheta foarte mult, astfel ca in acest moment este foarte greu sa intri pe o piata foarte aglomerata.

Pe langa propriul blog, se gasesc multe altele care sunt cel putin la fel de interesante. Partea cu social media a complicat de-a dreptul toata tarasenia, insa intr-un final au de castigat cititorii. Motorul de cautare Google are algoritmi foarte sofisticati, ce pot sa ajunga pana acolo incat sa faca o selectie de calitate.

Legat de creearea unui magazin online, trebuie spus ca trebuie multa promovare in mediul virtual sau chiar la TV, pentru ca brandul sa fie usor de retinut. Suportul tehnic alaturi de promovare costa foarte multi bani, lucru care descurajeaza de la inceput. O imagine si o reclama frumoasa trebuie sa fie sustinuta si de o interactiune in spatiul de socializare.

Intrebarile viitorilor clienti trebuie sa primeasca raspunsuri bune, ce pot convinge si pe cei mai sceptici. Review-urile la produsele publicate sunt intr-adevar un adevarat magnet pentru cumparatori. Lumea vrea sa stie ce face respectivul produs, daca se comporta bine. Si aici, interactiunea face toti banii.

Blogurile ca sa capete un nume, trebuie sa vina cu lucruri noi, dar si sa fie promovate corespunzator. Am citit foarte multe articole bune, dar care nu au ajuns sa fie cunoscute de mai multa lume. Un set de butoane de Share pot ajuta mult, in sensul ca vizitatorul printr-o simpla apasare poate distribui continutul prietenilor. Si mai departe, acest lucru merge in cascada.

Toate aceste elemente descrise mai sus vin si completeaza un tablou, ce ne arata ca, intr-un final, calitatea este cel mai bun SEO. Acest lucru trebuie sa fie usor ajutat, adica lumea trebuie sa ajunga sa te citeasca sau sa iti vizioneze produsele. Viitorul magazinelor online, dar si al publicatiilor de tip blog au intrat intr-o noua zona. Aceea a calitatii.

0 comments… add one

Leave a Comment