≡ Menu

Legatura dintre bani si blog, o simbioza ce poate lipsi uneori

bani din blogA existat un trend interesant prin 2007, cand orice blog se construia din dorinta de a face bani. Multi au citit articole ce laudau blogurile, instrumentul perfect pentru a rotunji veniturile, astfel ca a existat un varf de lansari de bloguri, dar si de lansari de noi nume de domenii.

Imi amintesc si de faptul ca se primeau tot felul de cereri de schimburi de linkuri, unele mai interesante, iar altele mai putin. Au fost si situatii cand comunitatile virtuale de bloggeri aratau cum se castiga intr-un astfel de proiect. Si da, erau persoane ce castigau sume frumusele.

In zilele noastre, entuziasmul s-a mai domolit, lucru generat si de fragmentarea curentului numit blogging. Legat de castigurile virtuale, se pare ca totusi, se fac bani frumosi cu marile site-uri. Pentru a vedea care mai sunt sumele vehiculate in acest moment, se pot consulta articolele despre impozitarea Adsense, spre exemplu. Mai mult ca sigur, este vorba despre site-uri mari, cu peste 10.000 de unici pe zi, pentru a vedea asemenea sume de bani.

Dupa cum se poate vedea, exista pe langa o multime de bloguri, ce nu inregistraza nici un venit, un numar limitat de site-uri ce stau foarte bine la categoria monetizare. Relatia dintre bani si bloguri este o simbioza, ce lipseste in acest moment, dat fiind raportul mic de monetizare.

Oricum, una dintre principalele metode: vanzarea de linkuri a picat de ceva vreme, ca urmare a schimbarilor de algoritmi. Mai persista ceva articole tip reclama, insa la un nivel extrem de redus. In concluzie, cei aflati la inceput, trebuie sa stie ca a face bani pe net, in acest moment, a devenit un lucru ce se poate obtine, dar cu foarte multa munca.

0 comments… add one

Leave a Comment