≡ Menu

Intretinere blog: detalii de care trebuie tinut cont

intretinere blogPe langa articolele publicate, va trebui sa intretinem blogul. La fel ca la masina, trebuie avuta grija de buna functionare a acestuia.

Mai intai, trebuie sa aruncam un ochi peste comentariile nedorite; Akismet lucreaza bine si „prinde” mai toate aiurelile automate, stergerea acestora fiind destul de simpla. Apoi, trebuie sa vizitam Webmaster tools de la Google. Aici, va trebui sa vedem care sunt erorile de la accesarea cu crawlere, unde putem vedea linkurile sterse sau care au probleme.

Recomandat ar fi sa setam fisierul robots.txt in asa fel incat, sa nu indexam taguri sau trackback-uri. In cazul in care stiti exact ceea ce faceti, trebuie sa stergeti toate problemele din indexul Google, accesand sectiunea Webmaster tools removals.

Dupa o curatenie de rigoare, traficul sa va modifica in sens pozitiv. Atentie mare la modificarile de Permalinks, care va pot umple de erori, daca nu adoptati un set de masuri de redirectare. Chiar si asa, rezultatele nu sunt intotdeauna cele mai bune. Va trebui, totusi, sa iti setezi si un permalink bun pentru blog.

Puteti vedea ca universul bloggingului si, in general, al intretinerii unui site, nu este chiar asa simplu. Necesita experienta, acumulata in baza unor greseli. Totul este sa va informati inainte de a face o schimbare importanta.

https://www.kosmyn.com/obisnuiesti-sa-scrii-articolele-in-graba-sau-te-mai-documentezi/

0 comments… add one

Leave a Comment