≡ Menu

Intrebare de actualitate: teoria conspiratiei, mit sau realitate ?

teoria conspiratieiOmul modern este pus in fata unor evenimente majore care ii pot influenta intreaga viata. Tocmai neprevazutul si necunoasterea intregii laturi a unei probleme de interes major a dat nastere unor teorii mai mult sau mai putin plauzibile.

Teoria conspiratiei denota toate acele evenimente care doresc a fi interpretate si sub un alt unghi sau punct de vedere. De exemplu, evenimentele din 11 septembrie 2001, care au generat reactia ferma a SUA impotriva teroristilor, au fost considerate de catre adeptii unei astfel de teorii, drept un motiv de a impune noi restrictii cetatenilor proprii.

Alt eveniment celebru, care a starnit vii reactii in intreaga lume, mai ales dupa difuzarea filmului cu autopsia extraterestrilor, a fost incidentul Roswell, din New Mexico (SUA). De aceasta data, contradictia dintre declaratiile initiale si cele finale ale autoritatilor au pus numeroase semne de intrebare publicului larg.

Alt subiect fierbinte este dat de faptul ca unele persoane afirma faptul ca SUA nu a ajuns niciodata pe Luna, iar aselenizarea lui Neil Armstrong a fost doar o regie demna de studiourile de la Hollywood.

Intr-o lume in care HIV, Ebola, dar si alte boli extrem de periculoase precum gripa aviara, fac ravagii printre oameni, exista teorii si despre faptul ca aceste boli sunt de fapt produse in laboratoare strict secrete.

Sigur ca astfel de subiecte vor genera vii discutii si peste 10 ani, iar daca aceste teorii sunt doar simple mituri sau fac parte din cotidian, probabil ca nu vom afla niciodata. Pana la aflarea adevarului absolut, exact ca in serialul Dosarele X cu Mulder and Scully, ramane sa citim si sa punem in balanta daca aceste afirmatii sunt simple speculatii sau poate arata doar varful unui iceberg.

Puteti sa alegeti sa cititi pe site descopera.ro, cele mai mari conspiratii din intreaga lume. Tu ce crezi despre acest subiect? Ideile din teoria conspiratiei sunt simple povesti?

0 comments… add one

Leave a Comment