≡ Menu

Geoagiu Bai este vechea Germisara, locul unde te poti relaxa

In urma cu ceva vreme, am vizitat una dintre cele mai frumoase statiuni balneoclimaterice de la noi din tara. Statiunea Geoagiu Bai este in acelasi timp si una dintre cele mai vechi locuri de tratament de la noi din tara, fiind extrem de apreciata de catre romani.

Acestia o numisera Germisara, care se traduce prin „izvor fierbinte” dupa apele termale care au incantat romanii cantonati in castrul de aici. Puteti vizita aici baile termale romane, care ne indica faptul ca romanii chiar apreciau virtutile acestor ape calde.

Pe langa baile care se pot face atat la piscinele acoperite de la hotelurile din Geoagiu Bai, puteti face baie toata ziua la Complexul Baile Daco-Romane, unde puteti alege intre trei bazine cu apa termala. Locurile de cazare sunt destul de numeroase, iar hotelurile sunt dupa preferinte si dupa bani, astfel incat puteti alege intre:
-Hotel Diana -2 stele
-Hotel Ceres-2 stele
-Hotel Termal-3 stele
-Hotel Alexandra-3 stele
-Hotel Germisara-4 stele
precum si numeorase pensiuni care ofera cazare ieftina si buna.

Cazarea in hotelurile din Geoagiu Bai este buna; in sezon trebuind sa faceti rezervari in prealabil, pentru ca puteti avea surpriza sa gasiti toate locurile ocupate. Cei care doresc sa faca baie, pot vizita complexul Baile Daco-Romane, unde puteti petrece o intreaga zi cu familia, la balaceala in apa.

Daca mai adaug si faptul ca intreaga statiunea Geoagiu Bai se afla intr-o zona verde de paduri de fag si brad, in mod cert v-am starnit interesul pentru un loc aparte din judetul Hunedoara.

0 comments… add one

Leave a Comment