≡ Menu

Francul elvetian va scadea in 2011 au ba?

Una dintre intrebarile care sta pe buzele multor romani este daca va scadea fracul elvetian in anul 2011. Din diverse discutii surprinse in diverse ipostaze, dar si de pe net, constat ca multa lume s-a imprumutat in aceasta moneda exotica.

Usor de platit initial, aceste credite in franci elvetieni le dau batai de cap multora in acest moment. De ce? Pentru ca, in 3-4 ani de zile, aceasta moneda si-a dublat valoarea. Cum s-a discutat intens despre faptul ca s-a investit mult pe timp de criza, multi punand deoparte franci, este de stiut cat va mai evolua in sus.

O stabilizare ar fi bine-venita, intrucat cei care au sume mari se afla in apropierea imposibilitatii achitarii ratelor. Adevarul este ca, la un credit pe 30 de ani, cu greu se poate face o previziune legata de evolutia dobanzilor sau a oscilatiilor valutare. Un risc asumat exista, totusi, de la bun inceput, dar sa vezi ca in cativa ani nu-ti mai poti achita rata, devine deja un episod comun cu un vis nedorit.

Este clar: creditele in valuta sunt dezavantajoase

Citim prin presa tot soiul de analize si prognoze, insa intrebarea ramane: de ce creste francul si cand se va stabiliza? Va continua tot asa?

0 comments… add one

Leave a Comment