≡ Menu

Discutie despre om si mediul inconjurator in contextul actual

masina ecologicaOmul si-a pus amprenta asupra mediului inconjurator, iar acesta intr-un fel sau altul reactioneaza. Daca stam bine si ne gandim, o cota destul de importanta in acest fenomen a avut-o industralizarea rapida de la inceputul anilor 1910-1920, cand au inceput sa se ridice fabrici.

Stim faptul ca multe dintre ele au produs arme, bombe care au afectat mediul in timpul conflagratiilor mondiale. Si daca ne gandim si la bombele atomice lansate in Japonia, plus experientele nucleare, se poate spune ca omul are o vina importanta asupra a ceea a ce se intampla in continuare in natura.

Vremea are tendinte de incalzire, in parte si datorita omului, care ar trebui sa ia masuri corespunzatoare. Una dintre cele mai importante masuri care ar putea fi luate in acest sens, ar fi lansarea pe piata unei masini electrice, accesibile ca pret si care sa beneficieze si de autonomie de cel putin 500 de km.

Fiabilitatea si costurile de intretinere mici pot face ca  posesorii actuali de masini plouante sa se reorienteze catre acest segment. Poate ca cea mai importanta inventie care o intrevad ca si castigatoare a Premiului Nobel, ar fi un acumulator care sa stocheze o perioada mare de timp o cantitate foarte mare de energie.

Este lesne de inteles ca acel obiect trebuie sa aiba si dimensiuni destul de mici. Pana la urma, viitorul trebuie sa fie diferit de ceea ce exista acum, iar vechile masini cu combustie sa fie eliminate.

Insa mai sunt multe alte probleme legate de activitatile din industrie, care ar trebui rezolvate. Abia atunci vom putea sa vedem daca incalzirea globala se mai datoreaza si altor fenomene independente de activitatea omului.

0 comments… add one

Leave a Comment