≡ Menu

Discutie despre lansarea unui blog nou, primele etape de parcurs in mod obligatoriu

Orice lucru trebuie sa demareze dintr-un punct. Astfel, blogul ekosmy se lanseza astazi pe internet, dupa un lung sir de setari. Ca sa pui la punct un site nou, trebuie sa urmezi o multime de pasi, in mod obligatoriu.

Ca si idee, trebuie sa iti alegi un nume de domeniu, ceea ce pare simplu, dar care in realitate nu este tocmai asa. Toate asocierile frumoase sunt deja luate, lucru ce te poate pune in oarecare dificultate. Dupa ce ai ales un nume, trebuie sa te gandesti la serviciul de gazduire. Ofertele sunt bogate in aceasta zona si nu sunt nici scumpe.

Fata de anii trecuti, poti gasi ceva ieftin, pentru inceput. Mai apoi, incepe adevarata munca: instalarea si setarea blogului. Un lucru imbucurator este acela ca in pachetul de gazduire se gasesc deja softuri ce se instaleza rapid, astfel ca poti avea propriul blog instalat in maxim 5 minute.

In urma cu 7 sau 8 ani, nu se punea mare pret pe setarile de finete, dar la momentul actual trebuie avute in vedere multe lucruri. Si daca ar fi sa le enumeram putin:
– alegerea unei teme care sa mearga si pe mobil;
– selectarea unui permalink corespunzator;
– setarea fisierului robots .txt;
– instalarea pluginurilor necesare pentru SEO, sitemap si altele;
– adaugarea blogului in Webmaster tools;

Abia la final, se poate demara procesul de scriere al unui articol.
Si daca ar fi sa mai discutam putin si pe marginea acestui subiect, ar trebui sa avem in vedere abordarea unica a unor subiecte noi sau mai putin, pentru a nu intra sub incidenta unor algoritmi penalizatori. Experienta anterioara isi poate spune cuvantul, insa chiar si ada se pot face erori SEO.

Nu de putine ori, pe diverse forumuri se discuta despre scaderi in trafic date de motorul de cautare Google. Unii au evitat cu eleganta aceste lucruri prin abordarea unei noi strategii: traficul din zona sociala. Oricum ar fi, a avea un blog sau un site in zilele noastre este un pas facut inainte. Daca vom.avea sau nu succes in acest demers, ramane de vazut.

0 comments… add one

Leave a Comment