≡ Menu

De la HC 91 la smartphone, o evolutie tehnologica extrem de rapida

de la hc 91 la smartphoneAcum 22 de ani, eram inca in clasa a 11-a de liceu. Imi amintesc ca in acel an am vazut si eu un calculator personal PC, care mi-a facut o impresie deosebita. PC respectiv avea un Windows 3.1, desi era in anul 1995, cand s-a lansat celebrul sistem de operare Windows 95.

Chiar si asa, mi s-a parut ca este un obiect aproape cosmic in comparatie cu vechiul meu HC 91. Va mai amintiti de ele ? Chiar si acum inca il mai am undeva aruncat in lada de gunoi a amintirilor tronand la loc de cinste.

Bineinteles ca primul Pascal a fost rulat de pe caseta in incarcat in memoria acestuia, iar nelipsitele jocuri erau o sursa principala de amuzament. Jucam tenis de camp sau chiar un joc “Crazy taxi”, daca imi amintesc bine cu o masina teribil de amuzanta.

Una-peste alta, progresul tehnologic a facut ca Windows-ul 95 sa fie piatra de temelie a programelor ulterioare WIN 2000 si WINDOWS XP, Vista, XP, 7, 10. Iata ca dupa o perioada in care desktopurile au avut un rol important, acest lucru impunandu-se mai ales dupa anii 90, portabilitatea si usurinta in utilizare a unor echipamente mobile precum laptopurile sau telefoanele inteligente au venit in intampinarea cerintei utilizatorilor.
Dupa atatia ani, cand privesc un laptop, imi aduc aminte, invariabil de vechiul meu HC…

0 comments… add one

Leave a Comment