≡ Menu

Cateva metode de a face trafic pe blog cat mai rapid

Odata cu demararea unui nou proiect si dupa publicarea primului articol, fiecare isi pune intrebarea: cum pot genera trafic pe blog? A incerca sa raspund la aceasta intrebare este un lucru destul de dificil, pentru ca si acest site se afla la inceput. Prin urmare, va trebui sa descoperim impreuna o stategie viabila, ce poate asigura o crestere a numarului de vizitatori unici.

In tara noastra, principalul motor de cautare este Google, urmat si de Bing. Cele doua asigura traficul organic, ce provine din interogarile utilizatorilor. O pliere pe necesitatile utilizatorului este absolut necesara, dupa cum se vede. O lista de cuvinte cheie este relativ usor de obtinut, din moment ce Adword ofera un tool, ce arata cuvintele cheie cautate, precum si ce concurenta exista intr-un anumit segment. Pentru cele cu grad ridicat de concurenta, este foarte greu sa reusesti sa obtii pozitii fruntase.

Expertii in domeniu sustin ca o cautare de genul long tail, ce poate fi alcatuita din o insiruire de trei sau patru cuvinte, poate asigura o intrare buna. Ramane sa vedem daca este asa, tinand cont si de faptul ca trebuie originalitate.

Tot din studiile cu pricina, rezulta ca o pozitionare foarte buna ar putea rezulta si dintr-un linking intern, facut in mod corect. Pentru blogurile aflate la inceput, un asemenea subiect poate parea putin SF, avand in vedere ca numarul mic de articole nu poate duce, pe moment, la un asemenea demers. Cam atat despre aceasta zona.

Ceea ce a inflorit in ultima perioada a fost si traficul provenit din Twitter, G plus sau FB. Aceasta este o zona ce a fost acoperita de posesorii de comunitati mari, dar si de cei care au pagini cu un numar mare de abonati. Ganditi-va ca la o cifra de sute de mii de vizitatori de pe pagina de FB, spre exemplu, pot veni pe blog mii de vizite. Este ceva, nu?

Convertirea traficului ramane o problema, mai ales ca discutia despre creearea unei comunitati virtuale este relativ greu de purtat. Astfel de lucruri se creeaza intr-un timp indelungat, asta daca nu aveti bani de investit in aceasta zona. Toate aceste date vin si arata un lucru destul de clar: la inceput traficul poate sa fie mic, poate chiar inexistent. Ramane sa gasim cai potrivite telului propus.

0 comments… add one

Leave a Comment