≡ Menu

Cateva lamuriri despre administrarea unui blog

administrare blogAdministrarea unui blog nu este usoara. Spun acest lucru pentru ca trebuie sa ai, in fiecare zi, cate un subiect pe care sa il abordezi. Sa poti sa interactionezi cu cititorii, sa iti promovezi articolele, sa activezi prin site-urile de socializare, samd.

Deci, simplul fapt ca cineva scrie ceva pe blog ascunde in spate destula munca. Si lipsa de inspiratie poate duce la articole, care nu sunt intotdeauna bine-primite, fiind uneori si superficiale.

Trebuie sa stiti, totusi, ca blogul a ajuns un soi de pasiune pentru multi. Prin similaritate, pe vremuri, se obisnuia, ca intr-un caiet, sa se noteze diversele intamplari zilnice. Blogul este ceva mult mai evoluat, care iti premite sa iesi dintr-o stare de anonimat si sa iti prezinti ideile si altora.

Succesul de care se bucura aceste scrieri se reflecta si prin numarul de vizitatori care iti calca pragul, dar si prin numarul comentariilor. Cum Google +1 si Facebook reprezinta modalitatea ideala de a te face cunoscut, cred ca este indispensabil, ca pe langa blog, sa aveti si o activitate zilnica pe site-urile mentionate.

Acum voi aborda si subiectul promovarii unui blog, care este un lucru care se face destul de greu. In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca SEO este un domeniu care necesita informare si experienta.

Iata cativa pasi simpli:
– publicarea unor articole interesante;
-inscrierea in retele sociale, precum Twitter, Facebook sau Google plus.
Restul, precum: inscrierea in directoare sau schimbul de linkuri, care mergeau perfect in trecut, nu mai sunt ok in acest moment.

Sigur ca sunt si mult mai multe metode care sunt folosite, insa pentru inceput, puteti folosi cu incredere acest pasi de inceput pentru promovarea unui blog.

Cum se intretine un blog, o necesitate mereu actuala

Legat de intretinerea unui blog, se poate spune ca acest lucru se face cu multa grija si un stress constant, as putea adauga. In fiecare zi trebuie sa intri pe moderare comentarii, sa vezi cine si ce comenteaza, sa stergi pe cele automate, care sunt sute si zeci. Mai apoi, trebuie sa fii atent si la gazduire, la plata acesteia, dar si idem la domeniu. Pe langa acestea, trebuie sa mai ai si cateva idei pentru a scrie cate ceva pe blogul tau facut in WordPress sau blogger.

Daca stam si contorizam cat petrecem pe un blog, este clar ca este multa munca. Mai departe, as putea spune ca un posesor de site care genereaza continut chiar munceste. Ca uneori, rezultatul final nu este cel asteptat este o alta poveste.

0 comments… add one

Leave a Comment