≡ Menu

Cate ceva despre programele de publicitate actuale, ce putem folosi

venituri pe blogMonetizarea unui site este un proces destul de amplu, implicand o multime de activitati conexe. Aici ma refer la faptul ca traficul converteste in bani, iar acest lucru a devenit un obiectiv destul de indepartat.

Prin 2010, ca sa faci 100 de unici pe zi era destul de simplu. Se stie ca orice program de publicitate care se respecta, are nevoie de un minim de vizitatori pentru a se justifica. Actualmente, sa ajungi la o asemenea suma a devenit deja o performanta, chiar cu integrarea in zona sociala.

Si, daca tot am amintit de reclame si de programele de publicitate, unul dintre cele mai bune de pe piata este Google Adsense. Este cel mai serios si mai bun program disponibil pana la acest moment, departajandu-se net fata de altele. Platile se efectueaza in mod corect, numai ca blogul trebuie sa respecte niste conditii destul de clare. Cu alte cuvinte, site-urile ce ruleaza astfel de reclame prezinta incredere. Rularea unor reclame de la Adsense sunt legate de trafic: daca il ai castigi, altfel nu.

Pe langa acesta, mai gasim si alte programe de publicitate, precum cele de afiliere. Daca in Vest, gasim o multime, la noi sunt doar cateva care ar merita atentia noastra. Se poate enumera: 2 performant, profitshare de la Emag, dar si afilerea de la Altex. Mai gasim si alte magazine cu astfel de programe, care pot fi gasite pe net. Ideea din programul de afiliere este aceea ca se platesc comisioane din vanzarile generate de bannerul plasat pe blog. Cu alte cuvinte, chiar la un trafic mai mic, daca vizitatorul a plasat o comanda prin intermediul bannerului de pe blogul tau intr-un interval de 30 de zile, poti primi cateva procente din vanzare.

In aceasta sectiune au succes site-urile nisate. Un exemplu: daca ai majoritatea articolelor din gama modei, vizitatorii care ajung pe site sunt interesati de acest subiect, astfel ca este indicata amplasarea de reclame cu haine si alte articole de imbracaminte. Este ceea ce se cheama publicitate targhetata, insa intrarea pe un asemenea segment nu se face usor. Dupa cum se poate vedea, prezenta online presupune multa munca, iar castigurile nu se obtin deloc usor.

0 comments… add one

Leave a Comment