≡ Menu

Automatizarea articolelor asemanatoare, opinii pro sau contra

puzzle piese asemanatoareIn demersul de a tine cat mai mult un vizitator pe site, pe langa articolul de baza, apare ideea de a arata o lista de posturi asemanatoare. Cea mai simpla cale este aceea a utilizarii unui plugin, care sa arate toate aceste lucruri. Lista este foarte mare, asa ca aveti de unde va alege.

Studiind cu grija opiniile celor care au testat aceste module, veti putea face o alegere cat de cat inspirata. Retineti ca aceste pluginuri fac interogari ale bazei de date, lucru ce poate incetini viteza unui site.

Acum, discutia este cu totul alta: daca aceasta automatizare este privita bine de catre Google. O idee, care a aparut odata cu schimbarile de indexare, este aceea ca tot ceea ce nu este manual poate fi privit nu tocmai ok de acest motor de cautare. Se merge foarte mult pe articole asemanatoare, ce sunt primesc link manual, in cadrul postului. Creste astfel si linkingul intern, iar procesul este manual. Deja, sunt mari site-uri ce fac aceste lucruri, cu un linking intern ce tine loc si de related post, cu o grafica frumoasa, lucruri cu adevarat profesionale.

Schimbarile din Google au generat o alta optica, centrata pe mai multa munca. Aceasta ar fi o  noua abordare. Sunt si site-uri ce utilizeaza in continuare astfel de pluginuri, fiind chiar bine indexate.

Ca si o prima concluzie, lucrurile incep sa se aseze ca intr-un puzzle: conteaza foarte mult calitatea subiectului abordat. Prin prisma acestei abordari, un articol scris intr-un mod cat mai bun cu putinta, este indexat si privit foarte bine de catre Google, fara a mai conta prea mult o automatizare, fie ea data si de un modul.

Ar mai trebui sa tinem cont si de alte aspecte, precum evitarea unor greseli de ordin tehnic, care trebuie sa fie strans legate de bunul mers al site-ului. Aici trebuie sa abordam in mod corect setarea permalinkurilor. Diferenta dintre cele predefinite si linkurile la posturi de tip friendly, pot face diferenta.

Ar mai fi o multime de lucruri, de care trebuie sa tinem cont in aceste momente, iar clarificarea unora necesita timp. Uneori, experimentarea unor erori poate ajuta in intelegerea unor procese legate de indexare, insa pentru a te repozitiona este nevoie de un timp destul de mare.

0 comments… add one

Leave a Comment