≡ Menu

Agregatoarele de stiri pierd teren in fata site de socializare

Zona agregatoarelor de stiri avea ca lider pe Google Reader. Numai ca, din anul 2013, acest serviciu si-a incetat activitatea. Fiind obisnuit cu citirea stirilor importante intr-un mod mai rapid, am incercat sa gasesc un inlocuitor, prin testarea diverselor site-uri de profil.

N-am reusit la acea data sa gasesc ceva la fel de ok, astfel ca am renuntat sa mai caut ceva. Dupa ce Twitter, Facebook si Google plus au intrat masiv si la noi, majoritatea site-urilor de presa si-au facut cont in aceste locuri virtuale, astfel ca putem citi ultimele stiri intr-unul din aceste locuri.

Si un alt avantaj este acela ca, spre deosebire de Google Reader, pe site de socializare se pot vedea si comentariile cititorilor. Unele dintre ele sunt de-a dreptul hilare si fac deliciul celir care citesc. Dupa o asemenea evolutie, pot spune ca agregatoatele de stiri si-au pierdut multi clienti, din moment ce toata lumea sta conectata sa socializeze.

Pe de alta parte, multi stau cu ochii pe timeline-ul Facebook, fara sa mai acceseze ziarele in sine. De multe ori, comentarile de la articole arata ca stirea nu este citita, ci doar titlul.

Din acest punct de vedere, cred ca cititorii ar trebui sa fie cumva instruiti sa intre si pe stirea publicata de ziare si sa citeasca tot articolul. Socializarea virtuala este buna, dar pana la un anumit punct.

O tema de reflectie ar fi si aceasta: Este Facebook un loc de pierdut vremea sau un bun mijloc de comunicare?

0 comments… add one

Leave a Comment