≡ Menu

Absolvirea scolii in citate extrem de interesante

citate despre absolvirea scoliiNe apropiem de vara, cand multi termina scoala. Acest lucru inseamna ca lasa in urma colegi, profesori si pleaca la o alta scoala superioara, de exemplu de la liceu se trece la facultate sau de la gimnaziu se trece la liceu, samd.

Absolvirea scolii este si un bun motiv pentru a scrie sau chiar a spune cateva citate, maxime si aforisme ce au legatura cu acest subiect:

– Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata. Imaginatia invaluieste lumea. (Albert Einstein)

– Scoala trebuie sa te invete a fii propriul tau dascal, cel mai bun si cel mai aspru. (Nicolae Iorga)

– Unii ar vrea sa imbatraneasca mai repede, numai sa-si primeasca odata diploma de absolvire. (Valeriu Butulescu)

– Invatatura iti preda o singura lectie: indoiala. (George Bernard Shaw)

– Daca inveti sa ignori lucrurile esti pe unul din cele mai bune drumuri spre aflarea linistii interioare. (Robert J. Sawyer)

– Lectiile vin intotdeauna atunci cand esti pregatit, iar daca vei fi atent la semne, vei afla mereu ce-ti trebuie pentru pasul urmator. (Paulo Coelho)

– Invatatura trebuie sa fie uneori un drum, intotdeuna un orizont. (Nicolae Iorga)

– Educatia este ceea ce ramane dupa ce ai uitat tot ce ai invatat in scoala. (Albert Einstein)

– Invatamantul este un lucru admirabil, dar e bine sa ne amintim din cand in cand ca nimic din ceea ce merita sa fie stiut nu poate fi predat. (Oscar Wilde)

– Invatatura fara gandire este munca pierduta, gandirea fara invatatura este periculoasa. (Confucius)

– Cum se gandeste, cum se iubeste, cum se sufera nu se poate invata in orele de curs si nici atesta prin certificat de absolvire. (Patul lui Procust)

– Dupa cum invatamantul elementar, prin care copiii invata a scrie si a citi, nu-i invata stiinta si literatura, ci numai ii pregateste pentru a si le insusi mai tarziu, tot astfel stiinta si literatura nu duc sufletul la virtute ci numai il pregatesc. (Seneca)

– Studenteasca, cine nu repeta, repeta. (Valeriu Butulescu)

– Educatia nu este o pregatire pentru viata; educatia este insasi viata. (John Dewey)

0 comments… add one

Leave a Comment