≡ Menu

75: Banii din blog, un deziderat greu de atins cu atatia algoritmi

bani din blogIn urma cu 10 ani, a face bani din blog nu era o tinta greu de atins. Cu un trafic mediu si un Pagerank de minim 2, se puteau face diverse tranzactii online.

Diferenta dintre atunci si acum era data de faptul ca Google nu penaliza linkurile site-urilor partenere sau cele care se inchiriau. O alta diferenta era aceea ca un blog era indexat foarte bine, fiind destul de aproape de marile site-uri de stiri.

Peste ani si ani, situatia s-a schimbat drastic, astfel ca in urma multiplelor update-uri la algoritm, gen Panda, Penguin si Hummingbird, tot ceea ce era situat in zona de blog a picat brusc, cu cateva exceptii. Chiar daca s-a facut o migrare catre zona de socializare, blogurile erau o pata de culoare in noua era 2.0.

Toate aceste lucruri au migrat dinspre Google spre Facebook, iar elanul multor site-uri aflate la inceput se reduce simtitor. Data fiind starea de fapt, apare intrebarea: pagina de socializare sau site?

La o prima vedere, faptul ca nu se mai fac bani din blog ar putea fi pentru unii un motiv de a migra spre zona site-urilor gen Facebook, Google plus sau Twitter. Mai raman cei pasionati de scris, care nu sunt interesati de monetizare.

Publicitate pe blog -unul dintre dezideratele fiecarui blogger

Ar mai fi o intrebare, in acest rationament: daca unul din acele site-uri, enuntate mai sus, decide sa iti inchida contul, nu-i asa ca ai scris degeaba? Un site sau blog pe care se scrie, chiar gratuit, poate oferi optiunea de salvare posturi, adica poate oferi o minima garantie ca tot ceea ce s-a scris nu dispare dintr-o data.

In urma expunerii de mai sus, ar trebui trasa concluzia ca pagina de socializare si blogul ori site-ul trebuie sa coexiste intr-o armonie perfecta. Cele doua sunt strans legate, trafic foarte bun si targhetat poate veni din respectiva zona, care va poate aduce mult dorita tinta de a face bani din blog. A reusi in acest demers poate fi un lucru imbucurator.

0 comments… add one

Leave a Comment