≡ Menu

65: Promovare blog prin taguri si categorii, metoda de succes?

promovare blog articoleNavigand pe net am gasit ceva interesant de tot: promovare blog prin taguri si categorii, ca metoda maximizata de succes! In cautarea unor noi date pentru a alcatui un articol, am observat un fenomen interesant, acela ca multe site-uri ocupa pozitii fruntase pe anumite cuvinte cheie tocmai pe anumite taguri.

In alte locuri, am vazut ca in jurul categoriei se creeaza un intreg lant, astfel incat prin indexarea acesteia, blogul sa fie pozitionat foarte bine in Google. Un prim avantaj pe care il vad ar fi multitudinea de linkuri, ce converg  de la tag si categorie.

La prima vedere, ideea de promovare blog poate fi o reteta catre succes, insa este posibil sa apara probleme. Pe toate blogurile cu multa experienta nu se recomanda indexarea tagurilor, iar despre categorii se discuta cu multa precautie, dar intr-un mod constructiv.

Am avut o experienta interesanta cu tagurile, care au mers perfect pe un blog mai vechi si care, la un anumit moment de timp, au inceput sa traga site-ul in jos. Atunci, acest lucru l-am pus pe seama supra-optimizarii, iar acum cred ca totusi nu este recomandata o asemenea crestere de linkuri interne.

Ideea a a creea legaturi intre articole este recomandata, dar depinde cum o faci. Asta pe de o parte, iar pe de alta avem rezultate bune centrate pe taguri si categorii. Sa fie vorba de o reorientare a motorului de cautare?

Chiar daca experienta din trecut si autorii ce descriu diverse tehnici de optimizare spun ceva, datele reale sunt total opuse. Este o tema de studiu: cum se face ca o insiruire de articole ce nu sunt legate decat pe un cuvant cheie – categoria sunt mai bine vazute decat un articol documentat.

Sa fie vorba si de faptul ca, odata cu publicarea articolelor, se mai adauga rand pe rand noi linkuri interne? Aceste lucruri descrise sunt oarecum in antiteza si raman de studiat in continuare.

0 comments… add one

Leave a Comment