≡ Menu

4 citate de dragoste, extrase din romane celebre, ca sa fii diferit

citate de dragoste din romaneLa o prima vizualizare a catorva citate de dragoste, se pot vedea multe fraze scrise de autori celebri, reluate de multe ori. O declaratie de dragoste trebuie sa fie frumos scrisa si in mediul virtual sau chiar relatata iubitei.

De aici incolo, intervine inventivitatea fiecaruia dintre voi. Buchetul de flori poate fi insotit de un biletel, ce are unul sau chiar doua citate de dragoste, care se potrivesc contextului dat. O anume fraza se potriveste la o cerere in casatorie si alta la o zi frumoasa de 8 martie.

Ar trebui cuvinte de dragoste originale, ce nu se intalnesc prea des. Sigur, scrierile celebre oricum sunt originale, insa aici ma refer la selectarea unora total diferite fata de cele reluate de multe ori pe net. In acest context, prezinta relevanta anumite cuvinte de iubire extrase chiar din anumite romane de profil, scrisori sau aforisme celebre.

Daca este sa enumerez cateva, cred ca m-as opri la:

1.Romanul „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi” de Camil Petrescu
„Se pot desparti asa usor doi amanti? Un bandaj aplicat prea multe zile pe o rana si se lipeste pe ea de nu-l poti desface decat cu suferinte de neindurat… dar doua suflete care s-au impletit… au crescut apoi laolata?”

„Dragostea-i frumoasa tocmai pentru ca nu cunoaste nici o silnicie. E preferinta sincera. Nu poti sa-mi impui sa te iubesc cu sila.”

29 de sfaturi in iubire sub forma de mesaje memorabile

2. Scrisoarea scrisa de Hictor Hugo catre Adele Foucher (extras)

„Aceasta unire este dragostea, dragostea adevarata o religie, a carei credinta este cel iubit, a carei viata se naste din devotiune si pasiune, si pentru care cele mai mari sacrificii sunt cele mai dulci delicii. Asta este dragostea ce tu mi-o inspiri.”

3. Romanul „Doi ochi albastri” de Thomas Hardy

„Dragostea inseamna credinta si credinta e ca o floare smulsa din pamant, care traieste si fara radacina.”

4. Romanul ” Pe aripile vantului” de Margaret Mitchell

„Te-am iubit atat cat un barbat poate iubi o femeie!”

Pentru a gasi un mesaj care sa se potriveasca, nu trebuie decat sa urmati pasii urmatori:
– cautati pe net numele unui roman de dragoste;
– il cititi si extrageti cateva citate de dragoste;
– le scrieti in mediul virtual sau pe un biletel frumos, insotit de un buchet cu flori.

0 comments… add one

Leave a Comment