≡ Menu

2 sau 3 explicatii: cum se intretine un blog, o necesitate mereu actuala

Internetul a deschis noi oportunitati de dialog si de informare, astfel ca multi au inceput sa isi doreasca sa scrie pe un site. Cum se intretine un blog? ne vine imediat in minte dupa ce nisa de subiecte este aleasa.

Sunt doua directii pe care se poate merge: un blog cu domeniu si gazduire platita sau un blog gratuit. Cele free se pot crea in mai putin de 1 minut, cele mai bune fiind oferite de platformele Blogger sau WordPress.

Acestea au ceva limitari, insa pot fi customizate. Pentru ca WordPress nu te lasa sa adaugi ulterior reclame, as recomanda platforma Blogger, oferita de Google. Aceasta ofera multe optiuni de modificare, ce se pot descoperi numai atunci cand aveti situatia de rezolvat in fata.

In acest caz, nu trebuie sa va faceti griji pentru plata hostingului si a gazduirii, iar posturile le puteti salva in format xml. Interesant este ca puteti trece si pe platforma WordPress proprie mai tarziu, din moment ce Blogger ofera posibilitatea importarii acestor articole.

Problema o constituie, de fapt, redirectarea care la Blogger.com este ceva mai problematica. Nu ar trebui sa va faceti griji daca intentionati sa ramaneti pe platforma gratuita mentionata.

Cea mai buna varianta este sa treceti direct pe un domeniu propriu cu o gazduire asociata, preturile fiind destul de mici pentru hostingul shared. Instalarea aplicatiilor este si ea in mare parte automatizata, iar cu doua sau trei click-uri iti poti instala una dintre solutiile de blogging si nu numai, precum: WordPress, Joomla, Drupal sau Typepad.

Fiecare are proprile avantaje sau dezavantaje, care pot fi evitate prin alegerea corecta a platformei. Reglajul unui site este un proces nu tocmai usor, dar tutorialele existente pe net sunt extrem de clare. Totusi, ceva cunostinte de html sunt de mare ajutor.

Asadar, pentru un blogging aveti de ales dintr-o gramada de variante, atat free, cat si platite, pe care va las sa le descoperiti ulterior.

0 comments… add one

Leave a Comment