≡ Menu

1 parere cu privire la o compunere despre primavara, copiere versus creativitate

compunere despre primavaraMi-am amintit despre zilele cand, la scoala, ni se cerea sa alcatuim cate o compunere de primavara, cu diverse teme.

Pe timpuri, nu se gaseau astfel de fraze gata scrise si acestea trebuiau sa fie totusi redactate. Numai ce am vazut ca, pe net, gasim si ceva compuneri gata scrise. Nu cred ca o intreaga clasa poate sa preia aceleasi fraze, copiate cuvant cu cuvant.

O astfel de situatie s-ar incadra chiar la o rubrica de amuzament despre scoala, insa nu cred ca un asemenea subiect poate fi subiect de bancuri. Unde ar mai fi creativitatea? Se presupune ca o compunere de primavara, cu subiectul  1 martie, ar trebui sa fie gandita si redactata de catre elevi. In caz contrar, castigul pe termen lung nu exista.

Pentru a reusi sa alcatuiasca un sir de fraze inteligibile si frumoase, elevii trebuie sa isi puna propria minte la contributie. Poate ca este de ajutor ca sa citeasca mai multe compuneri despre subiectul respectiv, dar doar cu scopul de a reusi sa vada mai multe puncte de vedere. Mai apoi, pe baza propriilor idei, cuvintele asternute pe hartie pot sa fie apreciate in mod corespunzator la scoala.

In acelasi context, puteti vedea cum se poate scrie o compunere pe un alt subiect: Avem nevoie de modele in viata compunere originala

Data fiind cerinta tot mai mare de subiecte scrise de-a gata, ideea de copy-paste incepe sa razbata tot mai des de pe net. In scoala nimic nu este simplu, insa scopul final este doar educarea tinerilor.

Altfel, cum vom reusi peste cativa ani sa reusim sa scriem frumos pe un blog si mai ales, sa avem si cititori? In final, as incheia cu un proverb chinezesc: „Invatatura este o comoara care isi urmeaza posesorul oriunde.”

0 comments… add one

Leave a Comment